torsdag 12. februar 2009

Digitale verktøy og kollektiv tenking

Vi har fått prøve Mindomo som et digitalt tankekart. Det så ganske ok ut, selv om programmet har noen mangler: hvorfor kunne ikke flere skrive samtidig? Det går an, om vi tenker på googledokumenter.

Dessuten er det begrensninger her, bare syv dokumenter som man kan ha som private dokument. (?) Skal man først bruke et verktøy, er slike begrensninger spass irriterende, at det kanskje er like greit å gi blaffen i hele greia. Enten er det noe jeg kan bruke fritt, eller så er det uaktuelt å fikle med deg i skolesammenheng. Annet enn som en greie. Man står i fare for at elevene henger seg opp i fiks faks, uten å få mer ut av læringsprosessen enn gjennom andre verktøy.

tirsdag 10. februar 2009

Blogg til M1?

Som de fleste andre har jeg levert inn første besvarelse i M1. Den omhandler bruken av sosial web, og ulike farer som elever står ovenfor privat og i skolesammenheng. Åndsverksloven, Personopplysningsloven og Straffeloven er ulike sider av denne sak, i tillegg til at man står i fare for å legge ut informasjon og bilder av seg selv som man senere angrer på.

En del av oppgaven (del 2) var å lage et manus til rektor, som så skulle bruke dette til å holde et tenkt foreldremøte. Jeg valgte 7. trinn på barneskolen, og tok utgangspunkt i blant annet Barnevakten.no sine råd om å ha PC på et felles rom, sjekke loggen og installere ulike typer filter på maskina. Min rektor skulle la foreldrene i klassa diskutere fordeler og ulemper med slik praksis. Men selvsagt må nettvettet også komme inn som en del av kompetansen som den enkelte må utvikle i seg selv.

Så til litt av min refleksjon omkring bruken av blogg i denne sammenheng.

Er det meningen at man skal blogge omkring Mappebesvarelsene, eller bare de mindre oppgavene man tester ut?