søndag 25. januar 2009

Sosial programvare -

I dette tankekartet har vi valgt å strukturere ulike sosiale web-verktøy i ulike kategorier. Flere av stedene kan selvsagt plasseres i flere av kategoriene. Hele poenget er at grensene flyter over hverandre, og kan brukes både til private og offentlige gjøremål.

Min refleksjon rundt dette er at programmet har en del artige elementer, som at man kan legge inn url-adressen til de enkelte punkter, at man kan bruke ulike farger som strukturering, og at flere elever kan dele og utvikle tankekartet i fellesskap. I googledokumenter kunne elevene skrive samtidig. Dette er ikke mulig i mindomo. Kanskje må det være slik, men jeg savnet denne funksjonen. Jeg savnet også et forum der man kunne chatte, eller prate direkte. Resultatet ble for vår gruppe at vi måtte bruke SKYPE, som jo fungerte stort sett greit.

Vi valgte å opprette en egen kategori "kommentarer" som kunne være en felles "vegg" man kunne skrive inn kommentarer på. Dette kunne blitt utviklet til å ha underkategorier i form av at hver person kunne hatt sitt navn som egen bås. Det kunne også blitt utviklet en bås som het "lekser til neste gang" - der man kunne skrive ned avtaler etc. På den måten kunne plattformen fungert som et selvstendig forum, både til fremstilling og strukturering av et konkret tema, og kommentarer som kommer i kjølvannet av samarbeidet.




Mindomo.com

http://www.mindomo.com/edit.htm?m=c1c15cd4056741ccbff78ec9d84b479d

1 kommentar: